Şurupta mürdüm eriği tarifi ile karşınızdayız. 3-4 kg mürdüm eriği ile yapabileceğiniz bu tarifin tadına doyamayacaksınız. Adım adım yapılışını anlattık.
GEREKLİ MALZEMELER
- 3-4 kg mürdüm eriği
- 2 bardak şeker
- 5 bardak su
- Yarım limonun suyu
ŞURUPTA MÜRDÜM ERİĞİ TARİFİ
- Bir kapta suyu ve şekeri karıştırın ve 5 dakika kaynatın, sonuna doğru limon suyunu ilave edin. Eğer daha koyu bir şurup elde etmek istiyorsanız 2 bardak şekeri 4 bardak su ile karıştırarak kaynatın.
- Kavanoz ve kapaklarını 5 dakika boyunca kaynar suda sterilize edin. Çatlak, paslı, deforme olmuş malzemeleri kullanmayın.
- Erikleri temizce yıkayın. Steril bir çatal ile üzerlerinde minik delikler açın. Erikleri sterilizasyonunu yaptığınız kavanozlara sıkıştırarak dizin.
- Sıcak şurubu meyvelerin üzerinde 1 cm kapatacak şekilde kavanoza dökün. İşlemin sonunda kavanozun üzerinde 2 cm boşluk kalmalı.
- Herhangi bir hava kabarcığı kalıp kalmadığını kontrol edin, varsa steril bir bıçak yardımıyla hava kabarcıklarını alın.
- Bir kağıt peçete yardımıyla kavanozun ağzını temizleyin. Kuru ve temiz kapakları sıkıca kapatın ve sterilizasyon işlemini uygulayın.
Sterilizasyon: Geniş ve derin bir kapta kaynatmaya başladığınız suya kavanozları koyun. Birbirlerine çarpmamaları için çevrelerine temiz bir bez sarabilirsiniz. Kavanozların üzeri suyla kapanmalı. 20 dakika kaynatın ve sterilizasyonunu sağlayın. Kavanozları dikkatlice çıkarıp aralıklarla bir örtünün üzerine baş aşağı dizin. Ertesi gün kapaklarını tekrar kontrol edin. Tarihleyin ve kuru ve serin bir yerde saklayın.