Sorun her zaman mutfağın boyutu değildir – bazen alanın nasıl kullanıldığı daha önemlidir. Örneğin, Krista Howard’ın mutfağını ele alalım. Dolaplar iyi durumda olmasına rağmen, ailesi taşındıktan sonra Krista, mutfağın elden geçirilmesi gerektiğine karar verdi.
Krista, “Mutfakta işlevsellik yoktu. Bu geniş mutfakta sadece dört adet kullanılabilir dolap vardı ve dolaplarda çok fazla kullanılamayan alan vardı.” diyor.
EN BÜYÜK SORUN DEPOLAMAYDI
Depolama aile için en büyük problemdi. Tencere ve tavalar için yeterli alan yoktu ve yiyecekleri koyacak yer bulamıyorlardı. Krista, konserveleri ve bozulmayan diğer şeyleri evin başka bir yerindeki bir depoda saklamaya başlamıştı.
Krista, “Değişikliği yapmaya karar verdik, çünkü kiler ürünlerini almak için evin diğer tarafına yürümek pek iyi bir fikir değildi” diyor. Plan, daha fazla depolama alanına sahip bir mutfak oluşturmaktı.
ÜÇ AY SÜRDÜ
Maliyetleri düşük tutmak için Krista ve eşi, tüm işleri kendileri yaptı. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere her hafta birkaç saat projede çalıştılar ve yaklaşık üç ayda bitirdiler. Bütçenin çoğu, IKEA’dan dört yeni ahşap tezgahlı dolap satın almak için harcandı; eski adayı uyum sağlaması için aynı renge boyadılar.
Tezgah arasında fırının bulunduğu bölüme gri karolar yerleştirildi. Zemin de gri karo ile değiştirildi ve çimento görünümü verildi.
Ev sahipleri kiler kapısını ve davlumbazı, ücretsiz olarak aldıkları ahır ağacından yaptılar. Mobilyaların çoğu ise geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış. Vintage ve rustik olan her şeyi seven Krista, bu stilin ön plana çıkmasını sağladı. Tavan aydınlatması ise mutfağa biraz nostajik hava kattı.
Fotoğraflar: Krista Howard