Lavantalı limonata tarifi ile yaz kış istediğiniz zaman ferah bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Üstelik yapılışı çok kolay. İşte su, limon, lavanta, bal ya da şeker ile hazırlayabileceğiniz lavantalı limonata tarifimiz.
LAVANTALI LİMONATA TARİFİ
GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet limon
- 6 bardak su
- 1 yemek kaşığı lavanta
- 5 yemek kaşığı bal veya 1 bardak şeker
LAVANTALI LİMONATA YAPILIŞI
Yapılışı: Limonların kabuklarını beyaz kısmına hiç girmeden rendeleyin, suyunu sıkın ve şeker kullanacaksanız şeker de ekleyip hepsini bir kapta karıştırın ve buzdolabında en az 3-4 saat bekletin. (Bu aşama limonatanın kokusu için önemli) Lavantayı su ile beraber kaynatın ve tadının suya tam geçmesi için suyun içinde yarım saat kadar bekletin.
Eğer bal kullanacaksanız su ılınınca balı suya ekleyin ve iyice çırpın. Lavantaları süzerek sudan ayırın ve suyu buzdolabına alıp soğutun.
Limon kabuklarının olduğu karışımı süzerek sürahiye alın, içerisine su ekleyin. Bir bardak kadar da buz ekleyerek servis edin.
Sebiliniz yoksa geniş ağızlı büyük boy bir kavanozu “punch” kasesi gibi kullanıp limonatanızı kepçe ile servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!
Lavantalı limonata tarifi bu şekilde. Aşağıdaki tariflerimiz de ilginizi çekebilir…
Mini kıymalı pide tarifi – Lezzetli küçük pideler
Orman meyveli smoothie tarifi! Ev yapımı, kolay, serinleten tarif
Limonata nasıl yapılır? Portakallı ve portakalsız 2 tarif
Evde limonata nasıl yapılır? Lezzetli bir serinletici: Çilekli limonata tarifi