klima bakımı

Klima bakımı nasıl yapılır? Bakım yapılmazsa ne olur?

Klima bakımı nasıl yapılır? ya da klima bakımı yapılmazsa ne olur? sorularına yanıt arıyorsanız, detaylı bir şekilde klima bakımında önemli noktaları anlatıyoruz. İşte klima bakımı ne zaman yapılır, nasıl yapılır, yapılmazsa ne olur, klima bakımı nedir? sorularının yanıtları…

KLİMA BAKIMI NE ZAMAN YAPILIR?

Klima bakımı ne zaman yapılır sorusunun yanıtı şu şekilde: Bakım için en uygun zaman yılda iki kez, yaz ve kış mevsimleri başlamadan öncedir. Bunun dışında 15 günde bir düzenli olarak filtreleri temizlemelisiniz.

Klima bakımı nasıl yapılır

KLİMA BAKIMI NASIL YAPILIR?

Klima bakımı için öncelikle hava filtresi ile hava akımını destekleyen filtreler temizlenmelidir. Yetkili servis, gerekli temizleme yöntemleri ve ürünleriyle, klimanızı bakteri ve çeşitli mikroorganizmalardan arındırır. Bu sayede kaliteli havanın solunması sağlanmaktadır.

Klima bakımında her 15 günde bir düzenli olarak filtrenin temizlenmesi gerekir. Klima bakımı yapmak için, klimaların ön kısımlarında bulunan kapak bölmesini aşağı doğru çekin. Buradaki filtreleri çıkarın ve biriken tozları vakumlayarak elektrikli süpürge ile temizleyin.

Tozlar giderildikten sonra filtreyi suyla yıkayarak iyice temizleyebilirsiniz. Hava filtrelerini yıkarken çitilememelisiniz. Kuruduktan sonra aynı şekilde takarak, kapağı kapatıp, doğru hava sirkülasyonunun yapılmasını sağlayabilirsiniz. Güneşte kurutma yapılmamalıdır. Klimalar hiçbir şekilde filtresiz çalıştırılmamalıdır.

Dikkat: Filtre temizliğinden önce klimanızın kullanım kılavuzunu incelemelisiniz.

BAKIM YAPILMAZSA NE OLUR?

Klima bakımı düzenli olarak yapılmazsa, havanın ideal biçimde sirkülasyon yapması sağlanamaz ve ”evaporatör” yüzeyinde karlaşma olabilir ve soğutma- iklimlendireme verimi düşer. Bir süre sonra klimanız çalışamaz hale gelebilir.

Klima bakımı nasıl yapılır

KLİMA BAKIMI NEDİR?

Klima bakımı periyodik bakımlar ve 15 günde bir yapılacak filtre bakımı olarak ikiye ayrılır. Periyodik bakımlar firma yetkili servisi tarafından yapılır. Servisin yapacağı periyodik bakımlar şu şekilde:

  • Evaparatör- kondaserin özel ısı eşanjör deterjanıyla temizlenmesi. Basınçlı hava ya da suyla temizlenir.
  • R- 22 gazının yüksek- alçak basınç değerleri kontrol edilir.
  • Elektrik tesisatları, V otamat, Voltaj- akım değerleri kontrol edilir.
  • Soket bağlantılarının tamamı kontrol edilir.
  • Drenaj tavası ile drenaj hattının temizliği yapılır.
  • Fanların ve tüm pervanelerinin temizliği yapılır.
  • Duyu yöntemiyle ses kontrolü sağlanır.
  • Görüntü kontrolü yapılır.
  • Eksik gaz şarjı tamamlanır.

KLİMA BAKIMI FİYATI NE KADAR?

Klima bakımı fiyatları ve periyodik bakımları, kontrollerle belirlenir. Her klima için bakım fiyatı değişkenlik gösterir.

Klima alırken dikkat edilmesi gereken noktalar

Evi klimasız serinletmenin yolları: Klimasız ev nasıl soğutulur?