soğuk-buğday-çorbası
soğuk-buğday-çorbası

Soğuk Buğday Çorbası – 4 kişilik tarif

Yaz sofralarına serinleten lezzetler arıyorsanız, sizler için soğuk buğday çorbası tarifimiz var. 4 kişilik çorba tarifi oldukça kolay.

MALZEMELER

  • 2 litre SEK ayran
  • 1 çay bardağı buğday
  • 1 adet salatalık
  • 3 dal dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

SOĞUK BUĞDAY ÇORBASI YAPILIŞI

  • Buğdayı bol tuzlu suda açılana kadar ağır ağır tıngırdatarak süzdürün.
  • Salatalık, dereotu, zeytinyağı ve sarımsağı mutfak robotundan geçirerek püre yapın.
  • Karışımı ayran ve pul biberle birleştirerek en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Ardından haşlanmış buğdayları ilave edin ve soğuk çorbanın üzerine nar ekşisi gezdirerek servis edin. Afiyet olsun…
Soğuk Buğday Çorbası - 4 kişilik tarif

Karpuzlu buzlu yeşil çay tarifi – 8 kişilik soğuk içecek

Evde dondurma yapımı: Evde dondurma nasıl yapılır? Çilekli dondurma tarifi