Yaz sofralarına serinleten lezzetler arıyorsanız, sizler için soğuk buğday çorbası tarifimiz var. 4 kişilik çorba tarifi oldukça kolay.
MALZEMELER
- 2 litre SEK ayran
- 1 çay bardağı buğday
- 1 adet salatalık
- 3 dal dereotu
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
SOĞUK BUĞDAY ÇORBASI YAPILIŞI
- Buğdayı bol tuzlu suda açılana kadar ağır ağır tıngırdatarak süzdürün.
- Salatalık, dereotu, zeytinyağı ve sarımsağı mutfak robotundan geçirerek püre yapın.
- Karışımı ayran ve pul biberle birleştirerek en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Ardından haşlanmış buğdayları ilave edin ve soğuk çorbanın üzerine nar ekşisi gezdirerek servis edin. Afiyet olsun…
Karpuzlu buzlu yeşil çay tarifi – 8 kişilik soğuk içecek
Evde dondurma yapımı: Evde dondurma nasıl yapılır? Çilekli dondurma tarifi