Kahverengi ve cilalı vitrin gitti, yerine yepyeni vintage stilde bir vitrin geldi. Nasıl yapabileceğinizi öğrenmek için aşama aşama çizimleri takip edebilirsiniz.
Büfe, üst raftaki çerçeve, yanındakişamdanlar, pembe çiçek desenli fincanlar, yerde duran yeşil vazo,ferforje sehpa, beyaz porselen sürahi ve içindeki pembe çiçekler, gülmotifli vazo, pembe mum, kuş kafesi, Tepe Home. Duvar kağıdı, zemin,Koçtaş. Mor fular, şakayık desenli peçete, Livving. Emaye vazo,çiçekler, Ikea. Puantiyeli bardak, Lav. Beyaz mini seramik vazolar,gri-beyaz kaseler, renkli kaseler, ev şeklindeki metal kutu, sarı ahşapkutu, parfüm şişeleri, pirinç tepsi, renkli shot bardakları, aynalıtepsi, kırmızı mini tabure, Mudo Concept. Mavi seramik kaseler, pembemini gül, pembe kupa, Paşabahçe. Papağan ve kelebekli cam vazo, ZaraHome. Yeşil cam damacana, H&M Home.
İhtiyacınız olanlar
Astar, boya, zımpara/zımpara makinesi, sünger, maskeleme bandı, çift taraflı bant, maket bıçağı, metre/mezura ya da cetvel, duvar kağıdı, yıldız tornavida, düz tornavida, fırça/rulo, bez/sabitlemek için sünger rulo, söküm için kedi pençesi ya da kerpetenli çekiç, işaretlemek için kalem, duvar kağıdı yapıştırıcısı.
YAPILIŞI
Vitrinin arka kısmını kerpetenli çekiç yardımıyla ya da eğer vidalıysa şarjlı tornavida ya da normal tornavida ile sökün. Eğer bu işlem sizi çok zorlayacaksa sadece vitrinin ön kapaklarını ve aradaki rafları sökmeyi de deneyebilirsiniz. İkincisini yaparsanız ölçüleri çok doğru almanız gerekecektir.
Vitrini hazırlayalım
Dolabın üzerindeki cilayı bir zımpara makinesi ile sökün. Normal zımpara kağıdı da kullanabilirsiniz. İkinci seçenek daha uzun ama daha ekonomik bir yöntem. Nemli bir bezle zımparalama işleminden sonra dağılan tozları silin. Dolaba bir kat astar boya atıp kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra eğer eskitme boyayacaksanız kenar kısımlarını mumlayın. Bu işlemden sonra üzerine bir kat beyaz boya atın. Tam kuruduktan sonra tekrar mumladığınız alanları zımparalayın. Boyanın bulaşmasını istemediğiniz alanları maskeleme bandı ile koruyabilirsiniz.
Ölçü alıp keselim
Dolabın iç bölmelerinin ölçüsünü alın. Duvar kağıdını motiflerine dikkat ederek ölçüye uygun kesin. Doğru ölçü için duvar kağıdının arka kısmını çizebilirsiniz. Bu size düz bir çizgide kesme imkanı tanır. Kağıdın arka kısmına duvar kağıdı yapıştırıcı uygulayabilirsiniz. Ancak kısa süreli bir kullanım hedefliyorsanız ve duvar kağıdını tekrar sökmeyi düşünürseniz çift taraflı bant ile de yapıştırabilirsiniz.
Duvar kağıdını uygulayalım
Duvar kağıdını raflara yapıştırın. Yapışma işleminden sonra tekrar sökülen kapakları yerlerine takabilirsiniz. Hatta isteğe göre duvar kağıdının desenlerine uygun kulplar da takabilirsiniz.
HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR İBRAHİM ÖZBUNAR ÇİZİM MURAT ÖZKAN