Limonlu ve merengli tart tarifi son günlerin oldukça beğenilen tatlı tariflerinden biri. Yüksek oranda C vitamini içeren bu tarifle hem ağzınız tatlanacak, hem de konuklarınız bayılacak…
Instagram’da @ alyaminahome adıyla tanıdığımız İlknur Şenel’in hazırladığı bu güzel sofrada, mevsim çiçekleri baş köşede. Evim Dergisi Arşivinden…
LİMONLU MERENGLİ TART (8 KİŞİLİK)
MALZEMELER
Tart hamuru için:
- 150 gr tereyağı
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı su
Limonlu dolgu için:
- 5 adet limon suyu
- 2 su bardağı su
- 5 adet yumurta sarısı
- 2,5 çay bardağı tozşeker
- 4 yemek kaşığı nişasta (Mısır)
- Limonların kabuklarının rendesi
Mereng için:
- 4 adet yumurta beyazı
- 2,5 çay bardağı tozşeker
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1 fiske tuz
- 4-5 damla limon suyu
LİMONLU VE MERENGLİ TART YAPILIŞI
Limonlu ve merengli tart tarifimiz şu şekilde: Un ve tereyağını mutfak robotu veya mikser yardımı ile ekmek kırıntısı halini alana kadar karıştırın. Kıvamı bu şekle gelince pudra şekeri, yumurta ve suyu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.
Hamurun üzerini streç film ile örtüp 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından çıkan hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla açın ve tart kalıbının üzerine yerleştirin.
Tart hamurunun tabanına kabarmaması için çatalla delikler açın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından çıkan tartı kenara alın.
LİMONLU DOLGU NASIL YAPILIR?
Yumurta ve şeker dışındaki tüm malzemeyi tencereye koyup kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Pişen dolgu malzemesini ocaktan alıp kenara koyun. Diğer tarafta yumurta sarıları ile şekeri iyice çırpın ve pişen limonlu dolgu malzemesine yavaş yavaş karıştırarak ekleyin ve tencereyi yeniden ocağa alıp özleşmesi için 1-2 dakika daha kaynatın.
Hazırladığınız bu sosu 5 dakika kadar bekledikten sonra tartın üzerine dökün. Şimdi geldik son aşamaya, merengin yapımına…
MERENG NASIL YAPILIR?
Yumurta aklarını yumurta sarılarından dikkatlice ayırın. Yumurta akına sarısı karışmamalı. Karıştırma kabınız da kuru olmalı ve su değmemeli, bu çok önemli.
Yumurta akları ve tuzu kıvam alana kadar, önce düşük sonra yüksek hızda mikserle çırpın. Koyulaşmaya başlayınca yavaş yavaş şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.
Nişasta ve limon suyunu da ilave edip karıştırma kabını ters çevirdiğinizde dökülmeyecek bir kıvama gelene kadar çırpın. Hazırladığınız merengi limonlu dolgunun üzerine yayıp önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar kontrollü pişirin.
HAZIRLAYAN GÜNSELİ BÜYÜKSAĞİŞ FOTOĞRAFLAR FEVZİ ONDU
DAHA FAZLA YEMEK TARİFİ EVİM DERGİSİ’NDE
Daha fazla tatlı tarifleri, yemek tarifleri, çorba tarifleri, çay saati tarifleri için “Yemek Tarifleri” sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
BESLEYİCİ VE HESAPLI TARİFLER
KIŞ MEVSİMLERİ İÇİN ÇORBA TARİFLERİ
Mutfak dekorasyonunda son trendler ve mutfak ile ilgili ilginizi çekecek pek çok içerik “Mutfak & Banyo” sayfamızda…