çilekli tarifler
çilekli tarifler

Mis kokulu çilekli tarifler: Kolay ve pratik 4 tarif

Çarpıcı bir kırmızı, romantik bir karakter, başdöndüren bir koku… Hepsinin sahibi çilek, tatlılardan içeceklere kadar karşı konulması zor, tarif ve sunum fikirlerine de ilham kaynağı oluyor.

ÇİLEKLİ CHEESECAKE (8 KİŞİLİK)

MALZEMELER

Bisküvili karışım için:

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 50 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı süt

Peynirli karışım için:

  • 2 paket labne peyniri
  • 100 gr krem peynir
  • 100 gr süzme yoğurt (tercihen ekşi olmayandan)
  • 3 yumurta
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 kahve fincanı krema
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı çilek püresi

Ayrıca: 10 adet buzlukta dondurulmuş çilek

1 çay bardağı toz Hindistan cevizi.

YAPILIŞI

Bisküvili karışım için tereyağını eritin. Bisküvileri mutfak robotuna aktarın. Tereyağını, sütü ekleyin. Hamur haline gelene dek karıştırın. Elde ettiğiniz bisküvi hamurunu çapı 22-34 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanını ve iç kenarlarını kaplayacak şekilde, elinizle bastırarak yayın. Buzlukta 10 dakika bekletin.

Peynirli iç malzemesi için yumurtalarla şekeri köpük köpük olana dek iyice çırpın. Peynirleri, süzme yoğurdu, nişastayı ve kremayı da ekleyin. Spatula ile tekrar karıştırın. Karışımı, buzlukta beklettiğiniz bisküvili kalıbın içine dökün.

En son çilek püresini ilave edin, hafifçe karıştırıp spatula ile üzerini düzeltin. Keki 160 dereceye ayarlı fırında, 50-55 dakika kadar pişirin. Fırından alın, oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına alın.

En az 3-4 saat beklettikten sonra servis tabağına aktarın. Dilerseniz üzerine buzlukta dondurduğunuz çilek ve toz Hindistan cevizi ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

SEMİZOTLU SALATA TARİFİ (4 KİŞİLİK)

MALZEMELER

  • 1 demet semizotu
  • 4 taze incir
  • 10-12 adet taze çilek
  • 2 adet küçük boy mor soğan
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 yeşil elma
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı chia tohumu.

YAPILIŞI

Semizotunu küçük dallara ayırdıktan sonra yıkayıp iyice kurulayın. Taze incirleri dörde bölün, çilekleri ve elmayı da istediğiniz gibi doğrayın. Mor soğanı katmanlarına ayırıp küçük parçalar halinde kestikten sonra yarım çay kaşığı tuz ilave ederek iyice ovuşturunki acı suyunu temizleyin.

Sosu için zeytinyağını, sirkeyi, balı ve chia tohumunu küçük bir kavanozda karıştırın. Bu şekilde 15 dakika bekletin. Salata malzemelerini harmanlayıp servis tabağına aktarın. Servis etmeden 5 dakika önce sosunu dökün.

ÇİLEK PUDİNGLİ BİSKÜVİ

MALZEMELER

  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un (10 tepeleme yemek kaşığı)
  • 1 yumurta

Arası için: 1 paket çilekli puding

3 su bardağı süt (paket üzerinde verilen miktardan yarım bardak daha az hazırlayın).

YAPILIŞI

Bisküvi için margarini, şekeri, sıvı yağı ve yumurtayı hamur yoğurma kabına alın. Elinizle karıştırın. Azar azar un ilave ederek, yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın. Bir su bardağı ağzı ile veya yuvarlak kurabiye kesme aparatı yardımı ile hamurdan yuvarlaklar elde edin.

Her hamurun üzerine tahta bir çubuk ile bisküviye tabanına tamamen değmeyecek şekilde batırın. Yağlı kağıdın üzerindeki hamurları olduğu gibi fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 20 dakika pişirin. Bu arada pudinginizi hazırlayın.

Pişirdikten sonra ocaktan alın ve arada bir çırparak kabuk bağlamasını önleyin. Bisküvi hamurları pişince fırından alın. Oda ısısında soğuyunca iki bisküvi arasına puding yerleştirin. Sandviç gibi hafifçe bastırarak kapatın. 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

ÇİLEKLİ PUNCH (8 KİŞİLİK)

MALZEMELER

  • 2 litre su
  • 2 su bardağı çilek suyu
  • 1 su bardağı elma suyu
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay bardağı ananas suyu
  • 1 tarçın çubuğu
  • 1 yıldız anason
  • 2 küçük şişe maden suyu.

YAPILIŞI

Maden suyu dışındaki tüm malzemeyi büyük bir kasede karıştırın. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Servis etmeden önce maden sularını ilave edin. Buz parçaları ve nane yapraklarını ilave edip bekletmeden servis edin.

HAZIRLAYAN: İLKE YILMAZ
FOTOĞRAFLAR: HANDE GÖKSAN
TARİFLER: İNCİ BAK/EAT DRINK SHOOT STUDIO
YAPIM ASİSTANI: CÜNEYT IŞIKKENT

Pastadaki meyvelerin kararmaması için ne yapılır? Kararmayı önleyen jöle tarifi