Bütçesi düşük tarifler, hesaplı fikirler, dekoratif seçenekler… Sofranıza albeni katmanın, lezzetli tarifler ve yaratıcı uyarlamalardan geçen yolları burada…
AHŞAP-İNDİGO: Supla, karabiber değirmeni, çatal-bıçak seti, mini geometrik tabaklar, servis spatulası, Crate&Barrel. Peçete, kadeh,ahşap mini çam ağacı, kaseler, dallardan yapılmış ağaç, kar taneleri, Porland. Altın kapaklı küp, lacivert seramik bardaklar, Mudo Concept. Servis tabakları, kapaklı şişe, Paşabahçe.
Ananaslı sultan sarması (8kişilik)
Malzemeler: 1 litre süt • 1 su bardağı un (tepeleme) • 1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme) • 1 su bardağı toz şeker • 1 paket vanilya • 100 gr margarin • Arası için: 2 paket krem şanti • 1 çay bardağı süt • 200 ml krema • Ayrıca: 5 dilim ananas • 200 gr rendelenmiş hindistancevizi • Üzeri için: Frenk üzümü (isteğe bağlı) veya taze çilek
Yapılışı: Süt, un, nişasta ve şekeri tencerede karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. İndirmeye yakın vanilyayı ve margarini ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırıp ocaktan alın. Arada bir çırparak oda ısısında kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerini tamamen kaplayacak şekilde hindistan cevizi serpin. Oda ısısında soğutmuş olduğunuz muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine kaşık kaşık dökün. Buzdolabına aktarıp 1 saat bekletin. Arası için krem şantiyi, süt ve krema ile birlikte yoğun bir kıvam elde edene dek çırpın. Karışımı sıkma torbasına aktarın. Buzdolabında beklettiğiniz muhallebinin üzerini kapatacak şekilde yayın. Tekrar buzdolabına alıp 2 saat kadar bekletin. Üzerlerine yarım parmak uzunluğunda doğranmış ananas parçaları yerleştirin. Yağlı kağıt yardımı ile rulo şeklinde sarıp katlı kısmı altta kalacak şekilde servis tabağına yerleştirin. Bu şekilde 1-2 saat daha bekletin. Daha sonra istediğiniz meyvelerle (ananas-çilek-frenk üzümü gibi) süsleyin.
KIRMIZI-YEŞİL: Beyaz masa örtüsü, kırmızı kurulama bezi, beyaz servis tabağı, paket kağıdı, geyikli teneke kutu, kavanoz, LED şerit, ev şeklindeki aksesuarlar, cam şampanya kadehi, noel baba heykeli, çelenk, mumlar, fener, Ikea. Çatal-bıçak seti, yeşil kadehler, Porland. Kırmızı cam mumluklar, Paşabahçe.
Krokanlı ve kakao merengli pasta (10-12 kişilik)
Malzemeler: 4 adet hazır pastaban • Pastacı kreması için: 3 yumurtanın sarısı • 60 gr toz şeker • 1 yemek kaşığı un • 1 yemek kaşığı buğday nişastası • 1 çay kaşığı vanilya • 250 ml süt • 1 tatlı kaşığı tereyağı • Müslin kreması için: 350 gr krema • 80 gr pudra şekeri • 1 paket vanilya • 1 tam tarif pastacı kreması (yukarıda reçetesi verilen) • Üzeri için: 12-15 adet kızılcık (yerli kızılcık) • 12-15 adet taze yaban mersini • 3 yumurtanın akı (pastacı kremasında sarılarından ayırdığınız yumurta akları) • 100 gr toz şeker • 2 çay kaşığı kakao • Yarım çay kaşığı vanilya • Ayrıca: 2 paket badem krokan • 1 paket yaban mersini
Yapılışı: Pastacı kreması için yumurta sarılarını ayırıp (aklarını atmayın, ayrı bir kaba ayırın) şekerle birlikte iyice çırpın. Elenmiş unu ve nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Ilık sütü yavaş yavaş unlu karışıma ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra ocağın üzerine alın. Orta kısık ateşte yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Ocaktan alın, tereyağını ekleyin. Arada bir karıştırıp soğutarak kabuk bağlamamasını sağlayın. Pastacı kremanız hazır. Müslin kreması için ayrı bir cam kapta kremayı çırpın. Pudra şekeri ve vanilyayı ilave edin. Birkaç dakika daha çırpın. Daha sonra önceden hazırlayıp soğutmuş olduğunuz pastacı kremasından spatula yardımıyla karıştırarak azar azar ilave ederek iki malzemeyi birleştirin. Kremanız hazır. Üzeri için yumurta aklarını, kakaoyu ve şekeri bir tencereye alın. Çok kısık ateşte birkaç dakika karıştırın. Daha sonra vanilyayı ilave ederek 10 dakika boyunca mikserle köpük köpük olana dek çırpın. Karışımı sıkma torbasına aktarın. Yağlı kağıt üzerine, 1 lira boyutunda olacak şekilde aralıklı olarak öbekler sıkın. 120 dereceye ayarlı fırında, mereng gibi sertleşene kadar pişirin. Pastabanı ızgara telin üzerine alın. Üzerine hazırladığınız pastacı kremasından yayın, krokan parçaları ve yaban mersini serpin. Üç kat olacak şekilde işleme devam edin. En son katın üzerine önceden pişirdiğiniz kakaolu merengi elinizde parçalayıp serpin. İstediğiniz meyvelerle süsleyip servis edin.
DERİN MOR: Mor karaf, ortancalar, mor su bardakları, lale, Paşabahçe. Sosluk, Mudo Concept. Servis tabağı, mumluklar, servis kaşığı, çatal-bıçak seti, joy tabak, Porland. Beyaz dallar, vazo, kadeh, Ikea.
Pudingli ve bal kabaklı pasta (6-8 kişilik)
Malzemeler: Pudingli karışım için: 2 paket portakallı çikolatalı puding (veya sadece çikolatalı) • 4 su bardağı süt • 1 yemek kaşığı nişasta • 1 yemek kaşığı margarin veya tuzsuz tereyağı • Bal kabaklı karışım için: 1 kg bal kabağı • 1 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı su • 2 yemek kaşığı nişasta • 2 çay kaşığı tarçın • 50 gr ceviz içi • 1 çay kaşığı tereyağı • Üzeri için: • 1 paket krem şanti • 1 çay bardağı süt • 50 ml krema • 10 adet kestane şekerlemesi • 1 küçük paket badem krokan • 3 adet kayısı
Yapılışı: Puding için margarin dışındaki tüm malzemeyi tencereye alın. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene dek pişirin. Ocaktan almadan birkaç dakika önce margarini ilave edin. Tekrar karıştırın. Ocaktan alın ve su ile fırçalanmış kelepçeli kalıbın içine dökün. Önce oda ısısında 15 dakika soğutun, daha sonra buzdolabına aktarıp iyice sertleşmesini sağlayın. Bal kabaklı puding için balkabağını yarım mandalina büyüklüğünde doğrayıp yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Bal kabakların üzerine de toz şeker serpin. 200 dereceye ayarlı fırında, bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra fırından alın, sebze ezeceği ile ezip püre haline getirip tencereye alın. 1 bardak soğuk suda inceltilmiş nişastayı ve tarçını ekleyin. Orta ateşte, yoğun bir kıvam alana dek pişirin. Ocaktan alın. Ceviz içini 1 çay kaşığı tereyağı ile 5 dakika boyunca sürekli kavurun. Kavurduğunuz ceviz içini bal kabaklı karışıma ilave edip tüm malzemeyi iyice karıştırın. Buzdolabında beklettiğiniz pudingin üzerine bal kabaklı karışımı dökerek spatula ile pudinge zarar vermeden yayın. Tekrar buzdolabına aktarın. Kreması için krem şantiyi süt ve krema ile paket üzerinde verilen tarife göre hazırlayın. Karışımı sıkma torbasına aktarın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Pastayı kelepçeli kalıbından çıkartıp servis tabağına aktarın. Üzerine kremasından sıkın, ufak doğranmış kestane şekerlemesi ile kuru kayısıyı ve badem krokanla süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
DAVETKAR RUSTİK: Masa örtüsü olarak kullanılan throw, çatal-bıçak seti, yılbaşı topları, bardaklar, saksı, servis tabakları, Ikea. Dallar, Crate&Barrel. Sürahi, Mudo Concept.
Alman pastası (6-8 kişilik)
Malzemeler: 3 yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 yemek kaşığı yoğurt • 1 çay bardağı süt • 2 su bardağı un • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu • Kreması için: 3 su bardağı süt • 2 yemek kaşığı un (tepeleme) • 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) • 1 yumurtanın sarısı • 1 Türk kahvesi fincanı toz şeker • 1 paket vanilya • 1 yemek kaşığı tereyağı (tercihen tuzsuz) • 1 Türk kahvesi fincanı krema • Ayrıca: • 3 yemek kaşığı kayısı veya portakal marmeladı.
Yapılışı: Keki için yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Ardından sütü, sıvı yağı ve yoğurdu ilave edin. 1 dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve rendelenmiş portakal kabuğunu harmanlayın. Kuru malzemeyi yumurtalı karışıma ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak tüm malzemeyi birbirine yedirin. Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Kek pişince fırından alın, ızgara tel üzerine alarak soğumasını kolaylaştırın. Kreması için sütü, unu, nişastayı, yumurta sarısını, şekeri sos tenceresinde karıştırın. Kısık ateşte yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Vanilyayı ve tereyağını kremayı ekleyin. Hızlıca karıştırıp ocaktan alın. Ayrı bir yerde mikserle kabarttığınız kremayı da ekleyip tekrar karıştırın. Kremanız hazırdır. Soğuyan keki enine ikiye kesin, arasına önce marmelattan sürün, sonra da kremasını yayın. İkinci keki üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. En son 1 tatlı kaşığı kadar pudra şeker serpin. Dilimleyip servis yapın.
HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR HANDE GÖKSAN TARİFLER İNCİ BAK/EAT DRINK SHOOT STUDYO YAPIM ASİSTANI BİLGE CANDAN YILMAZ FOTOĞRAF ASİSTANI MURAT ERDOĞAN