Lezzetli ve sağlıklı tariflerden salamurasına kadar siz de bu mucizevi yemişin bereketini sofralarınıza taşıyın.
ZEYTİNLİ KAHVALTI KEKİ (6 KİŞİLİK)
Malzemeler: 4 adet yumurta • 1 çay kaşığı tuz • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı • 1 çay bardağı su • 2,5 su bardağı un • 1 paket kabartma tozu • Yarım demet maydanoz, kıyılmış • Yarım demet dereotu, kıyılmış • 1 su bardağı dilimlenmiş biberli yeşil zeytin • 150 gr beyaz peynir, yumuşak ve yağlı Üzeri için: 1 tatlı kaşığı susam • 1 çay kaşığı çörek otu.
Yapılışı: Yumurtaları 1 çay kaşığı tuz ile köpük köpük olana dek çırpın. Sızma zeytinyağını ve suyu ilave edin. 1 dakika çırptıktan sonra elenmiş unu, kabartma tozunu ilave edin. Karıştırıp en son kıyılmış yeşillikleri, dilimlenmiş yeşil zeytini ve ufak ufak doğranmış beyaz peyniri ekleyin. Hafifçe karıştırıp yağlanmış kek kalıbına dökün. Üzerine susam ile çörek otunu serpin. 180 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika pişirin.
Kahvaltı tabağı, bakır kapaklı kase, demlik: 260 TL., Crate&Barrel. Muglar, ahşap servis tabağı, yeşil kaseler, Paşabahçe. Yapay meyveler, çiçekler, Porland. Servis peçetesi olarak kullanılan kurulama bezleri, kuru kabuklar, Ikea.
ZEYTİNLİ FOCACCIA (8 KİŞİLİK)
Malzemeler: 700 gr un • 500 ml su • 10 gr toz şeker • 20 gr tereyağı • 2 çay kaşığı tuz • 10 gr kuru maya Üzeri için: 3-4 dal dereotu • 1 kase yeşil zeytin • 1-2 tutam deniz tuzu • 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri.
Yapılışı: Kuru mayayı, şekeri ve 100 ml ılık suyu bir kapta karıştırın ve 15 dakika kadar, mayanın aktif olması için bekleyin. Unu, suyu ve tuzu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamuru iyice yağlanmış (3 yemek kaşığı kadar) çukur bir kabın içine aktarın. Üzerini streçleyin, oda ısısında 1 saat mayalanması için dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru yağlı kağıt serili dikdörtgen tepsiye ters çevirerek aktarın. Elinizle bastırarak tepsinin her tarafına eşit şekilde yayın. Parmak uçlarınızla bastırarak delikler açın, boşlukların içine yeşil zeytin yerleştirin. Taze fesleğen dalları ile süsleyin. İsteğe göre rendelenmiş parmesan peyniri ile biraz deniz tuzu serpin. 15 dakika daha oda ısısında dinlendirin. 200 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin.
Yaprak formlu tabak, Paşabahçe. Bakır kupalar, Crate&Barrel. Ahşap servisler, peçete, eldiven, Porland. Galvaniz servis tabağı, Mudo Concept. Kurulama bezi, çatal bucak takımı, Ikea. Peçete halkası, Linens.
ZEYTİN MEZESİ (4 KİŞİLİK)
Malzemeler: 250 gr süzme yoğurt • 6-7 adet közlenmiş kırmızı biber • 100 gr yeşil zeytin, çekirdekleri alınmış • 100 gr siyah zeytin, çekirdekleri alınmış • 4-5 dal taze kişniş • 4-5 dal taze nane • 1 yemek kaşığı nar ekşisi • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı • 1 adet kırmızı soğan.
Yapılışı: Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın ve 1 çay kaşığı tuzla iyice ovun. Zar şeklinde doğranmış zeytinleri, kıyılmış yeşillikleri ekleyin. En son zeytinyağı ile nar ekşisini ekleyin. Karıştırın. İsteğe göre süzme yoğurt ile birlikte servis edin.
Meze tabağı, Paşabahçe.
HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR HANDE GÖKSAN TARİFLER İNCİ BAK/EAT DRINK SHOOT STUDIO