Mikrodalga fırınların yemek pişirmenin yanı sıra hijyen, sağlık ve güzellik için size yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz?
Nemlenmiş tuz
Tuzluk delikleri nemden tıkandıysa: Tuzluğu açın ve tabağa bir avuç tuz koyun. Mikrodalgada birkaç saniye ısıtın. Tamamının kuruduğunu göreceksiniz.
Tuzluk delikleri nemden tıkandıysa: Tuzluğu açın ve tabağa bir avuç tuz koyun. Mikrodalgada birkaç saniye ısıtın. Tamamının kuruduğunu göreceksiniz.
Servis tabakları
İkramda bulunmadan önce servis tabakları sıcak olsun istiyorsanız, suyla ıslatın ve 30 saniye mikroda maksimum ısıda tutun.
Daha kolay sıkmak için
Narenciyeleri sıkmadan önce kabuklarını yumuşatmak için 15-20 saniye maksimumda ısıtın. Böylece suları daha çok çıkacaktır.
Bal kristalize olduysa
Kavanozun kapağını açıp 20-30 saniyemikrodalgada ısıtın. Ancak kuvanozun ısıya dayanıklı olmasına ve metalolmamasına dikkat edin. Balı akışkanlaşıncaya kadar karıştırın.
Kavanozun kapağını açıp 20-30 saniyemikrodalgada ısıtın. Ancak kuvanozun ısıya dayanıklı olmasına ve metalolmamasına dikkat edin. Balı akışkanlaşıncaya kadar karıştırın.
Bayat grisiniler
Kraker ve grisiniler bayatlayınca atmayın. Bunun yerine mikrodalgada bir kaç dakika ısıtın. Aynı işlemi ekmek kırıntıları için de yapabilirsiniz.
Aromatik otlar
Biberiye, nane adaçayı gibi aromalar seviyorsanız, otları 40 saniye mikrodalgada yüksek ısıda tutun. Bu lezzet ve kokularını daha kalıcı kılar.
Biberiye, nane adaçayı gibi aromalar seviyorsanız, otları 40 saniye mikrodalgada yüksek ısıda tutun. Bu lezzet ve kokularını daha kalıcı kılar.