“Bebeğimin odası nasıl olsun?” sorusuna vereceğiniz cevap dingin ve huzurlu bir atmosfer sağlamaksa, basit ama etkili kurallara dikkat ederek düzenleyebilirsiniz.
1. Sanatsal dokunuşlar
Bebeğinizin kişisel gelişimi için onun görsel hafızasını da işin içine katmalısınız. Örneğin sanatsal zevklerin gelişimi küçük yaşta eğitimle başlar. Bu yüzden o daha bebekken raflara birkaç özel tablo yerleştirebilirsiniz.
2. Gün ışığını destekleyin
Bebek odasında pozitif bir etki yaratmak için güneş ışığı almasını sağlayın. Ancak yumuşak ve sarı bir yapay ışık kaynağı da bulundurarak gün ışığının parlaklığını dengelemeyi ihmal etmeyin. Karyolanın yakınında bir yerde konumlandıracağınız küçük bir abajur ya da bir lambaderle bunu sağlayabilirsiniz.
3. Her alan değerlensin
Bebeğinize yeterince büyük bir oda ayıramıyorsanız zemini duvar kenarlarında biraz yükselterek depolama alanı gibi değerlendirebilirsiniz. Birikmiş hediye kutuları, patikler, kirli sepeti, hatta dekoratif aksesuarlar bile buraya yerleştirilebilir.
4. Zengin ve yumuşak dokular
Bebek odasında yumuşak dokulu malzemeler mekanı görsel olarak çok daha sıcak ve sevimli kılar. Ham ahşap ya da hasır gibi doğal dokular kullanıyorsanız kürk örtüler, yastık ve parça halılarla zengin bir hava yaratabilirsiniz.
5. Her şey sağlık için
Özellikle boya ve zemin kaplaması bebek odasında önem taşır. Zeminde toz, bakteri barındırmayan, anti alerjen malzemeler tercih edilmeli. Ses izolasyonlu, dayanıklı ve kolay temizlenen kompakt vinil yer karoları doğal ahşaba alternatif.
~6. Dekoratif raflar www.pergo.com
Açık raf sistemleri bebek eşyalarına anında ulaşmak için çok daha işlevsel. Odanın bazı duvarlarında, belli bir yükseklikte açık raf üniteleri düzenleyebilirsiniz. Hatta bu raf tüm odanın etrafını yekpare geçebilir.
7. Rahatınızı bozmayın
Emziren bir anneyseniz onun odasında rahatça oturacağınız, hatta uzanacağınız berjer tipi bir koltuk çok işinize yarar. Eğer doğal dokuları seviyorsanız dekorasyon tarzınıza göre rattan, ahşap ya da koton kumaş kılıflı olanları tercih edebilirsiniz. Biraz yumuşaklık için kadife yastıklar ve minderler kullanılabilir.
8. Hediyelere yer açın
Bebeğiniz için gelen tüm hediyeleri bir yerde toplarsanız kimden ne gelmiş, hangileri değiştirilecek ya da neyi nereye yerleştirmeli gibi sorularınız için her seferinde paketleri açma zahmetinden kurtulursunuz.
9. Derli toplu bir oda
Bebek odasında yekpare dolap ve yüksek depolama üniteleri yerine daha sade ve modüler çözümler tercih edin. Farklı renkte sepetler, tekerlekli kutular görsel olarak mekanı boğmadan dağınıklığı önler.
10. Renk terapisi
Bebek odalarında canlı tonların yanı sıra dingin ve pastel renkler de sıkça tercih ediliyor. Bebek mavisi ve pembenin dışında bej, ekru, yeşil veya sarı da kullanabilirsiniz. Ancak tüm renkler için baz renginiz hep aynı: Beyaz…